De week van de kapiteins

De week van de kapiteinsDe “Week van de kapiteins” speelt in één van de kamers van een bejaardentehuis waar 4 oude mannen, of zijn het patiënten, samenwonen.

Er is eerst Alexander, die chef-verkoper was op een meubelafdeling van een warenhuis, daar van de trap viel en als invalide werd ontslagen. Hij is de verstandigste van de vier en probeert zich bezig te houden met lectuur.

De tweede bewoner is Willem. Hij had een kruidenierszaakje dat op de fles ging door de komst van een supermarkt. Als weduwnaar heeft hij een tijdje bij zijn dochter ingewoond, maar dat ging volgens zijn zeggen niet. Nu voert hij de duiven, vanuit een open raam.

De derde, Henri, een gewezen ober, speelt eeuwig patience. Zijn huwelijk ging kapot omdat hij ’s avonds nooit thuis kon zijn. Kinderen heeft hij niet, en hij gaat gebukt onder zijn mislukte leven.

Arthur, ten slotte, loopt altijd met een kapiteinspet op. Hij komt er telkens bij zijn kamergenoten op terug, dat hij als kapitein op een groot koopvaardijschip de hele wereld heeft rondgevaren, en dat zijn zoon nu in zijn voetsporen is getreden; hem zelfs overtreft.

Samen vier eenzame, vergeten “angry old men” die tijdens “De Week van de Bejaarden” eens extra verwend zullen worden en speciale aandacht verdienen. Of loopt het toch anders af!?
Een diepmenselijk stuk met scherpe, soms wrange dialogen, doortrokken van zwarte humor. Niet alleen boeiend om te spelen, maar ook om naar te kijken.

De 4 oude mannen

  • Alexander: Luk De Smet
  • Henri: Johan Morris
  • Willem: Luc Imbrechts
  • Arthur: Guido Veeckmans

De 2 verpleegsters

  • Liefje:  Rita Sepelie
  • Elisabeth:  Hildegarde Meyssen

De zoon van Arthur, John: Ralf Hamal

Het lief van John, Peggy: Mathilde Vantyghem

Regie: Marc Justaert

Voorstellingen: